Pidu lossis, mis nakatas eestlasedki

Piret Kooli
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AJALOO ILU: vastuvõtu lõpuks saabuvad võõrustavat presidendipaari tervitama eelmised presidendid. Kohtumisest sünnib ühispilt. Aastal 2012 sai foto selline: härra Pentti Arajärvi ja president Tarja Halonen, proua Tellervo Koivisto ja president Mauno Koivisto, võõrustajad president Sauli Niinistö ja proua Jenni Haukio, president Martti Ahtisaari ja proua Eeva Ahtisaari.
AJALOO ILU: vastuvõtu lõpuks saabuvad võõrustavat presidendipaari tervitama eelmised presidendid. Kohtumisest sünnib ühispilt. Aastal 2012 sai foto selline: härra Pentti Arajärvi ja president Tarja Halonen, proua Tellervo Koivisto ja president Mauno Koivisto, võõrustajad president Sauli Niinistö ja proua Jenni Haukio, president Martti Ahtisaari ja proua Eeva Ahtisaari. Foto: Lehtikuva

6. detsembril peab Soome Vabariik oma iseseisvuspäeva. Just nimelt ise seismise päevana ürikutesse kantud päeva meeleolu loovad paraad, jumalateenistus, tõrvikurongkäik, protestimarss ja loomulikult suur pidu presidendilossis.

Soome kodudes süüdatakse 6. detsembril kell 18 kaks (eelistatult sinivalget) küünalt, sümboliseerimaks ühekuuluvust ja koosolemist ning tähistamaks riigi iseseisvuspäeva. Küünlaid põletatakse kaks tundi. Nii otsustati päeval, mil võeti vastu tänase päeva aluskiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles