VAATA: Särav Lux–festival valgustas Helsingi südalinna

Piret Kooli
, Soome 100 portaali peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 5. jaanuari videvikutunnil Helsingi südalinnas algav festival tõestab, et põhjamaine hämarus pole taak, vaid ka võimalus näha valgust ja tuledesära täiesti ainulaadsel moel.

Traditsiooniline valgusfestival Lux Helsingi on alanud juubeliaastal üks paljudest Soome 100 sündmustest. Isegi ilmataat on oma panuse tegijate toetuseks andnud, sest krõbedas külmas särab iga valgus erilisemana. 

Valgusfestival koosneb 15 installatsioonist, mis paiknevad Helsingi Toomkiriku ümbruses. Kõik kunstiteosed on sõna otseses mõttes nähtavad 5.–9. jaanuarini kell 17–22. 

Maija Louekarin valgusinstallatsioonina ärkab Soome Panga peahoone Kirkokatu poolsel küljel ellu Marimekko kangamuster Veljekset (vennased) /  
Maija Louekarin valgusinstallatsioonina ärkab Soome Panga peahoone Kirkokatu poolsel küljel ellu Marimekko kangamuster Veljekset (vennased) /  Foto: Suomi 100 / Lux Helsinki

Festivali osana on Soome kultuurikeskuses Kaapelitehdas avatud valguskunstiteemaline näitus Lux In. Ülespanek on avatud kuni 10. jaanuarini, iga päev kella 15 –22. Näitus on tasuta.

Kultuurikeskus Kaapelitehdas asub aadressil Tallberginkatu 1. Kohale saab sõita metrooga (peatus: Ruoholahti) või trammiga nr 8 (peatus Länsisatamankatu)

Vaata videost, kus täpselt valgusinstallatsioone näha saad:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles