Soome ettevõtte suur plaan: viime soovijad kosmosesse 2018. aastal

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visit Finland: Mikael Ahlfors, Keksi, Slush 2016
Visit Finland: Mikael Ahlfors, Keksi, Slush 2016 Foto: Mikael Ahlfors

Soome idufirma on Aamulehti andmeil võtnud enesele meeletuna näiva eesmärgi: viia tavalised kodanikud kosmoselennule. Läbirääkimised rahvusvaheliste investoritega on juba alanud.

Soome ettevõte Cohu Experience plaanib peagi avada kõigile Maa elanikele mõeldud astronaudiprogrammi, mis on valminud koostöös NASA astronautide koolitajatega. Cohu koolitusprogrammi kaudu saavad kõik kosmosesse soovijad omavahel lennupileti nimel võistelda. Programmi esimese etapi moodustab tasuta rakendus, millega arendatakse astronaudikandidaatide füüsilisi, vaimseid ja sotsiaalseid võimeid. Parimad valitakse koolitusele ning selle priimus saabki kosmosesse, vahendab Aamulehti.

Ettevõtte tegevjuht Kalle Vähä-Jaakkola esitles astronaudikoolituse äppi juba läinud aasta lõpul Helsingis toimunud IT-konverentsil Slush.

Firmat nõustab Soome kuulsaima mobiilimängu Angry Birds arendaja Peter Vesterbacka ja selle ridades tegutseb ka rahvusvahelise kosmosejaama projekti kauaaegne (2005-2015) juht Michael Suffredini.

Samuti on firma avaldanud esimese soomlastele mõeldud kosmoseprogrammi, kuhu praeguseks on oma rahalise panuse andnud teiste hulgas hokimängija Saku Koivu.

Cohu eesmärk on koguda investoritelt kuus miljonit eurot. Lõviosa toetusest loodetakse saada välismaistelt fondidelt.

Rahastusega saab Cohu Experience teha loodud koolitusäpile lõpliku viimistluse, toota kogu projektist rahvusvahelise telesarja ning saata ühe õnneliku orbiidile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles