Soome täiendas oma brändikollektsiooni mitme uue piltmärgiga

Piret Kooli
, Soome 100 portaali peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome 100: Saamide rahvuspäev on 6. veebruaril
Soome 100: Saamide rahvuspäev on 6. veebruaril Foto: Riku Pihlanto / Visit Finland

Soome võtab 6. veebruaril, saamide rahvuspäeval, kasutusele seitse uut Finland-emotikoni*. Emotikonide ehk piltmärkide kollektsiooni lisandusid äsja Saami lipp ja Tom of Finland ning Arktikat ja Soome loodust kuvavad märgid. 

Soome oli maailmas esimene riik, kes võttis taolised rahvuslikud piltmärgid kasutusele ning esimene märk üha kasvavast kollektsioonist avaldati detsembris 2015. aastal.

Piltmärgi kollektsioon on osa Soome välisministeeriumi ThisisFINLAND brändist. Viimati täienes kollektsioon 12. mail 2016, mil Soomes tähistatakse soomluse päeva.

Soome välisministeeriumi andmeil kasutab Soome-piltmärke üle maailma juba enam kui 200 miljonit inimest. Erilehelt on neid alla laaditud sadu tuhandeid kordi. Muu hulgas on välisministeerium saanud piltmärgi idee ja teostuse eest ka hulgaliselt erinevaid auhindu nii Soomes kui välismaal.

ThisisFINLAND emotikonid said täiendust
ThisisFINLAND emotikonid said täiendust Foto: ThisisFINLAND promo

Arktilised piltmärgid ja Tom of Finland

Soome on Euroopa Liidu põhjapoolseim riik ja kuulub arktilisse piirkonda. Temaatilised piltmärgid on nüüd aga tehtud puhuks, kui Soomest saab maikuus Arktika nõukogu eesistujariik.

Üks piltmärkidest kuvab Helsingi Senati väljakule eksinud jääkaru ja kannab nime «Jääkaru, keda ei ole». Teiste märkide hulgas on muu hulgas virmalised, jäämurdja ja suusataja.

Saami lipuga austatakse Euroopa ainsat põlisrahvast. 

Jaanuari lõpus rahvusvahelise esilinastuse saanud mängufilmi «Tom of Finland» ning 1. märtsil seaduseks saava sooneutraalse abielu auks lisatakse Soome emotikonide kollektsiooni ka kunstnik Touko Laaksoneni aka Tom of Finlandi kuulsaim modell Kake.

Soome piltmärgikollektsioon täienes.
Soome piltmärgikollektsioon täienes. Foto: ThisisFINLAND promo

Kõik 56 piltmärki on leitavad alates 6. veebruarist selle lingi all avaneval aadressilFinlandi emotikonid leiad tasuta kasutamiseks ka AppStore'i ja Google Play kaudu.  

______________________

*emotikon – kirjamärkidest koostatud piltmärk emotsioonide väljendamiseks elektronpostis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles