Pesakasti-karaoke kutsub soomlasi rändlindudele pesakaste ehitama

Piret Kooli
, Soome 100 portaali peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome 100: lindude pesakastikampaania hoogustub märtsist
Soome 100: lindude pesakastikampaania hoogustub märtsist Foto: Tea Karvinen

Lauluna esitatud üleskutse eesmärk on aasta jooksul paigaldada Soome laululindudele pesakastid. Selle loo kirjutamise hetkel on majakesi ehitatud, registreeritud ja üles pandud juba  879 055 tükki. Pesakasti videolõigus aga esinevad erinevate elualade inimesed, kes on Soomele aastate jooksul palju rõõmu ja ühtekuuluvustunnet kinkinud. Osa neist on tuttavad ka Soomest kaugemal.

Maailma suurim pesakastikaraoke põhineb Läti helilooja Raimonds Paulsi kuulsal laulul «Miljon helepunast roosi», mille laulsid kuulsaks Venemaal Alla Pugatšova ja Soomes tuntuks Katri Helena. Nüüd kõlab laul täiesti uues sõnastuses. Ent sõnum on samaks jäänud.

Lähemat teavet pesakastikampaaniast «Miljon pesakasti» leiad selle lingi alt. Lehel on kirjas muuhulgas ka see, kuidas pesakasti ehitada, kuidas neid üles panna ja millistele lindudel pesakaste vajatakse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles