Soome juubeliaasta looduspäev pani liikuma 30 000 inimest

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome juubeliaasta programmi kuuluvad looduspäevad korraldas äsja oma esimese ürituse ning liikuma pandi enam kui 30 000 inimest. Teemapäev «Sukeldu talve» tõestas, et soomlane tahab liikuda ning teeb seda mitmel erineval moel.

Kokku oli võimalik liituda enam kui kahesaja üleskutse ning ettevõtmisega üle Soome: suurimad neist kogusid kuni 2200 osavõtjat. 

Üheskoos harrastati muuhulgas lumeujumist, võimlemispalligolfi, suusatati, kelgutati, ööbiti lumehanges, ehitati lumememmesid ja -kindluseid, mängiti talijalgpalli, söödi lõkkel küpsetatud rooga, sõideti tõukekelguga ja keerutati jääkarusselil.

Loodusesse toodi neidki, kes omal jõul välja ja liikuma ei pääse: näiteks Lõuna-Karjala hooldekodu eakad ning elamisluba taotlevad põgenikud. 

Iga väiksemgi samm, mis tehtud värskes õhus, on juba looduspäevana pühitsemist väärt.

«Omal käel loodust nautinute koguarvu on muidugi võimatu teada, ent looduspäeva idee oligi liikumise mõte lähedaseks muuta. Iga väiksemgi samm, mis tehtud värskes õhus, on juba looduspäevana pühitsemist väärt,» tõdes looduspäeva organisaator Joel Heino.

Projekt on aktiveerinud ka sotsiaalmeedia kasutajad. Näiteks Instagrammi on üles laaditud enam kui 2000 fotot, millel märkena juures looduspäevade tunnus. Populaarseimad pildid on kogunud enam kui 4000 laiki. Vaatamist väärt on ka looduspäevade projekti pildikülg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles