Topi Sarparanta: Nurmsalu olümpiamedal on võimalik

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu juhendaja Topi Sarparanta.
Kaarel Nurmsalu juhendaja Topi Sarparanta. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tänavu tippsporti naasnud Kaarel Nurmsalu treenib nii nagu varem taas soomlase Topi Sarparanta käe all. Ta loodab viia eestlase järgmise aasta olümpiamängudel võimalikult kõrgele. Kahevõistlejana 1994. aasta Lillehammeri mängudel osalenud soomlane leiab, et seni on kõik kulgenud üle ootuste hästi.

-Topi Sarparanta, kas treenerina võid olla rahul esimese kuuga, mis Kaarel Nurmsalu on taas tippspordis olnud?

Minu poolt vaadates on Kaarli tagasitulek olnud edukas. Ei saa unustada, et ta oli ikkagi kolm aastat tippspordist eemal. Esmalt tuli taas saada võistluskaalu. Treeningutel on Kaarli tehnika juba väga hea. Võistlustunnetuse saavutamine võtab alati aega. Nüüdne eesmärk ongi viia treeningute head hüpped võistlustele üle.

Kui 2012. aastal alustasime koostööd, siis jõudsime esimest korda punktikohale alles hooaja lõppfaasis. Nüüd tõi Kaarel punktikoha ära juba paar nädalat pärast tippsporti naasmist. Ka teiste koondiste treenerid ning FISi (Rahvusvaheline Suusaliit) inimesed imestasid, et ta on nii kiiresti tõusnud korralikku vormi.

Paljud tugevad mehed on juba jäänud tema selja taha. Soome panustab suusahüpetesse palju, kuid ka nende jaoks on praeguses seisus punktikohale pääsemine juba saavutus (Jarkko Määttä ja Janne Ahonen on sel hooajal kogunud 24 ning Ville Larinto 9 silma).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles