Miks avaldas Leonardo DiCaprio foto Soome metsast?

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis Instagramist

Lammasjärve metsast tehtud talvine aerofoto on jõudnud Hollywoodi tähe instagrami kontole. Helsingin Sanomat võttis ühendust foto teinud Greenpeace digikampaania tegijaga Jani Sipiläga.

«No nüüd on Soome, meie metsad ja Lammasjärvi maailmakaardile jõudnud!» hõiskas Sipilä.

Oscari laueraat ja keskkonnaaktivist Leonardo DiCaprio on vahendanud fotoga koos ka Greenpeace'i sõnumi Soome metsade kaitseks.

Foto: Ekraanitõmmis Instagramist

Postituses seisab: 

«These beautiful islands in Lammasjärvi, Finland, are threatened by logging. The forests are of high conservation value and are critical for biodiversity, not to mention extremely beautiful, but we’ve already lost three-quarters of these trees. Tag a friend and spread the word to protect this beautiful landscape.»

#instagram #instapic #nofilter #greenpeace#climatechange #globalwarming #Congo#Green #Finland #Nature #Planet #Peace#insta #pictureoftheday #photography #ice#forest #Environment #aerialphotography#Earth #stopdeforestation

Foto autor Jani Sipilä kirjeldas Helsingin Sanomatele ka drooniga tehtud foto sünnilugu.

«Foto on tehtud veebruari keskel, kui käisime Lammasjärve jäädvustamas kolme saart, kuhu on metsaraie plaanitud. Fotol on neist saartest üks, Pärtösaari.»

«Fotol on näha ka metsamasinatele rajatud jäätee. Masinaid veel kohal ei olnud, ja metski oli alles.»

Sipilä rõõmustab, et selline maailmanimega superstaar muretseb Soome metsade käekäigu pärast.

«Me teame, et ta on keskkonnaaktivist, kuid see, et üks meie saartest on tema tähelepanu pälvinud, näitab, et me oleme õigel teel,» tõdes Sipilä.

TÄIENDATUD: Kahjuks ei suutnud filminäitlejast keskkonnaaktivisti DiCaprio postitus saarel kasvavaid puid päästa. YLE andmeil raiuti Pärtösaarel umbes 4,6 hektari jagu metsa ning seni tihedana kasvanud metsas on ligi 0,3 hektari suurused augud. Vaata fotosid.

DiCaprio postitus äratas laialdast tähelepanu ning sellele on praeguseks ehk kahe päeva jooksul reageerinud ühtekokku 278 014 inimest. Fotole on kirjutatud enam kui 3000 kommentaari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles