Soomlased saavad Tallinnas tasuta ühistransporti kasutada

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
​Tallinna linnavalitsuse, Soome saatkonna ja Soome Instituudi kohtumisel 28. märtsil vahetati informatsiooni Tallinna ja Helsinki linnade koostööprojektide hetkeseisust ning Soome Vabariigi 100. aastapäeva tähistamisega seonduvast.
​Tallinna linnavalitsuse, Soome saatkonna ja Soome Instituudi kohtumisel 28. märtsil vahetati informatsiooni Tallinna ja Helsinki linnade koostööprojektide hetkeseisust ning Soome Vabariigi 100. aastapäeva tähistamisega seonduvast. Foto: Soome suursaatkond Tallinnas

Tallinna linn kingib soomlastele tasuta ühistranspordi Soome100-juubelikontserdi pidustuste päeval 10. juunil ja selle eelneval päeval 9. juunil.

Täna viibis Tallinna linnavalitsus Soome Vabariigi suursaadiku Kirsti Narineni kutsel hommikusöögikohtumisel Soome suursaatkonnas. Kohtumisel vahetati informatsiooni Tallinna ja Helsingi linnade koostööprojektide hetkeseisust ning Soome Vabariigi 100. aastapäeva tähistamisega seonduvast.

Tallinnal ja Helsingil on käsil mitu ühist projekti, näiteks piiriülese ühistranspordipileti, m-parkimise ja reisiplaneerija arendamine ning Helsingi ja Tallinna vahelise tunneli tasuvusuuringu tegemine. «Soome 100» tähistamine Eestis kulmineerub 10. juunil Tallinnas Vabaduse väljakul mõlema riigi artistide suure ühiskontserdiga, samuti toimub üritusi mujal Tallinnas, näiteks näituse «100 Soome asja» avamine Maarjamäe lossis, Soome toidu pakkumine Telliskivi tänavatoidufestivalil, Soome-Eesti jalgpallimatšid ning palju muud.

Tallinna linnavalitsus pidas saatkonnas ka istungi, kus otsustati, et pidustuste päeval, 10. juunil, ja sellele eelneval päeval, 9. juunil, on Tallinnas ühistransport kõigile Soome Vabariigi kodanikele tasuta. See on Tallinna linna kingitus naaberriigi suure juubeli puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles