Eestist Soome ja Soomest soojale maale?

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev.
Tallinki laev. Foto: Erik Prozes / Postimees

Pendeltöötajad nõustuvad, et välismaal töötamine ei ole kindlasti ideaalne variant, aga praeguse Eesti töökultuuri ja palkade juures on see parim võimalik lahendus. Kõik kahe maa vahet sõitmisega ei harjugi, kuid neile, kes harjuvad, saab see uueks normaalsuseks.

Pihla Maria Siim (Tartu ülikooli eesti ja võrdleva rahvaluule osakonna assistent, kes lõpetamas Ida-Soome ülikoolis doktorantuuri) ja Keiu Telve (Tartu ülikooli etnoloogia osakonna doktorant ja rakendusliku antropoloogia keskuse uuringute juht) on uurinud peresid, kes jagavad oma elu Eesti ja Soome vahel.

Pihla Maria Siim tõdes, et enamasti motiveerib Soome tööle minema suurem palk, aga tihti on olukord selline, et Eestis lihtsalt ei saada hakkama – näiteks jäädakse üksikemaks, haigestutakse raskelt või kaotatakse töö, kuid töötu abirahaga hakkama ei saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles