Soomlaste aedadest levib maailma üks kummaline trend

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Soomlaste iluaedadest levib üle maailma üks kummalisevõitu trend, mis annab klassikalisele lilleaiale hoopis uue näo.

Mustad õied on aretajate huvi olnud juba aastaid, nüüd aga on dramaatiliselt mõjuv tumedate õitega iluaed kujunemas uueks trendiks, kirjutab Kodin Kuvalehti.

Foto: www.flickr.com

Eriti efektselt mõjuvad mustjate õite, aga ka tumedate lehtedega taimed suurtesse rühmadesse istutatuna siis, kui kombineerida neid valgeõieliste või hõbedakarva taimedega. Huvitava tulemuse annab ka nende sobitamine kõikvõimalike kõrrelistega.

Foto: www.flickr.com

Tõsi, päris musti õisi pole ühelgi lillearetaja seni õnnestunud saada, lähemal uurimisel selgub, et eemalt vaadates musta värvi õielehtedel on siiski sinakas, lillakas või punakas kõrvaltoon, aga valikut on: näiteks petuunia Black Satin, tulbid Queen of Night ja Black Parrot jt. Kui tumedates toonides ilutaimi napib, võib appi võtta maitsetaimedki, näiteks sobib sellistesse istutustesse hästi punane basiilik.

Foto: www.flickr.com
Punane basiilik.
Punane basiilik. Foto: www.flickr.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles