Sauli Niinistö: veteranidepäev jääb alatiseks ja päeva sõnum ei vaju unustusse

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«See oli väärikas pidu väärikatele inimestele,» tõdes Soome president Sauli Niinistö üleriigilisel veteranide päeva õhtul oma Facebooki posituses. Ühtlasi jagas president ka eredamaid hetki kohtumisest.

Presidendipaar osales neljapäeval Lahtis toimunud kontsertaktusel, tänades kättpidi kõiki kohale saabunud veterane. 

«Rahvas, kes ei tunne oma minevikku, ei valitse oma olevikku ega ole valmis tulevikku ehitama,» alustas president oma tänukõne, tsiteerides Soome legendaarset jalaväekindrali Adolf Ehrnroothi.

«Selline mõtteviis võtab kokku üleriigilise veteranipäeva tähenduse meie kõigi jaoks. Rajada võib aga vaid tugevale pinnasele. Teie väärtushinnangud ja eluhoiak  on see kindel vundament, millele meie oma tulevikku oleme rajanud. Teie kogemused ja mõtted on ka see sõnum, mida meie tulevastele põlvedele edasi anname. Me lubame!

On kõlanud mõte, et pärast seekordset toredat õhtut siin Lahtis, veteranipäeva tähistamise traditsioon [paratamatult] muutub. Kuid veteranidepäev jääb alatiseks alles ja selle päeva sõnum ei vaju unustusse.

Laenates luuletaja Sirkka Selja sõnu:

«…Ei asjata sa rõõmustanud, olnud nukker. ei tühja pärast veri voolanud.

Sa vaata – seemned külvasid, tegid tegusid ja mõtteid mõtlesid.

Sa vaata – nad edasi elavad kõik.»

Vaata ometi – nad elavad ja säravad pärleina pärast meidki. Uue aja altaril.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles