Soome juubelikontserdile Tallinnas saabub põhjanaabrite superstaar Saara Aalto

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saara Aalto
Saara Aalto Foto: Promofoto

Soome 100 kontserdi värskeim täht on Suurbritannia X Factori saatest superstaariks tõusnud Saara Aalto. Sügisel soomlased telerite ette naelutanud lauljatari on võimalus nüüd kuulda-näha ka eestlastel, sest Saaara esineb Vabaduse väljakul toimuval Soome 100 juubelikontserdil juba 10. juunil.

Briti X Factori talendivõistlusel rahvusvahelise kuulsuse saavutanud Saara Aalto on teinud läbi suure arengu nii laulja kui ka laulukirjutajana. Tänaseks on Saarast kasvanud tõeliselt särav artist, kes esineb galakontserditel, telesaadetes ja muusikalilavadel. Duetti on Saara laulnud nii Jose Carrerase, Andrea Bocelli kui ka Adam Lambertiga.

Saara Aalto on avaldanud neli stuudioalbumit ning ühe duetiplaadi. Esimest korda kuulis Soome avalikkus Saarast kümme aastata tagasi, mil naine jõutis Soome talendikonkursil kolme parima hulka. Milliste lauludega Saara publikut rõõmutab, on esialgu veel üllatus.

Soome 100 suurkontserdil astuvad liskas Saara Aaltole lavale veel mitmed Eesti ja Soome popmuusika tähed: Tõnis Mägi, Vesa-Matti Loiri, Chalice, Iiris, Mari Kalkun, Lenna, Jaan Pehk, Jüri Pootsmann, Stig Rästa ja Villu Tamme, Petri Laaksonen, Paleface, Ronya, Scandinavian Music Group, Tuomo ja Ailu Valle.

Õhtujuhid on näitlejad Sanna Stellan ja Jan Uuspõld.

Tasuta kontsert on Soome juubeliaasta peasündmus Eestis, millest teevad otseülekande nii Eesti rahvusringhäälingu telejaam ETV kui ka Soome rahvusringhäälingu telekanal Yle Areena.

Soome 100 suurkontsert Tallinnas
Soome 100 suurkontsert Tallinnas Foto: Soome instituut

10. JUUNIL TÄHISTAME TALLINNAS ÜHESKOOS SOOME PÄEVA

​Kell 15 esinevad Jaani kirikus Eesti ja Soome noorte muusikute kammeransamblid.

Maarjamäe lossi tallihoones avatakse näitus «100 Soome asja», mis jääb avatuks 20. augustini.

Telliskivi Loomelinnakus Tallinna Tänavatoidufestivalil saab maitsta põnevat soome toitu ja Tadaa! festivalil esinevad Soome artistid.

Samal päeval peavad Eesti ja Soome jalgpallimeeskonnad vähemalt 100 jalgpallimängu mitmel pool Eestis ja Soomes. 

Kell 18  algab Vabaduse väljakul Soome 100 kontsert

  • Korraldaja: Soome Instituut
  • Tehniline produtsent: LAG Muusikaagentuur
  • Dirigent ja arranžeerija: Aki Haarala
  • Käsikiri: Veera Marjamaa
  • Produtsent: Anna Laine
  • Taustabänd: Räjähtävä Nyrkki
  • Toetavad: Soome 100, Soome Haridus- ja Kultuuriministeerium, Jenny ja Antti Wihuri fond, Atoy Group, Eckerö Line, Tallegg, Rakvere LK, Fortum, Prisma, OP Bank ja Seesam, Advokaadibüroo Sorainen, Fazer ja Original Sokos Hotel Viru.
  • Partnerid: Tallinna linn, ERR, Yleisradio, PLMF Arts Management, Sublime Music, Soome Suursaatkond.
  • Meediapartnerid: Eesti Meedia, The Baltic Guide.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles