Galerii: nii mäle(s)tavad soomlased sotsiaalmeedias president Koivistot

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

25. mail maetakse Helsingis suurele riigimehele kohaselt Soome üheksas president Mauno Koivisto. Ta suri 93-aastasena 12. mail. Vaata, kuidas ja miliste järelehüüetega mälestavad soomlased meest, kes oli president 23 aastat tagasi. 

Soome üheksas president Mauno Henrik Koivisto suri eelmisel reedel Helsingins Meilahti haiglas. Koivisto oli surres 93-aastane.

Peaministri, rahandusministri ja Soome Panga presidendi ametis olnud Koivisto oli Soome president aastatel 1982–1994.

Helsingi kesklinna on neljapäeval, 25. mail kogunemas hinnanguliselt kümneid tuhandeid inimesi, kes jälgivad president Mauno Koivisto leinarongkäigu liikumist. Matusekorteež sõidab läbi linna pärastlõunal. Matusekolonnis ja sarka saatmas on lisaks veel 800 sõjaväelast.

President Mauno Koivisto matusetalitus algab neljapäeval Helsingi toomkirikus kell 13.

Alates umbes kella 14.30-st liigub sark läbi presidendile oluliste kohtade rohkearvulises matuserongkäigus Hietaniemi kalmistule. Läbi linna kulgev rongkäik kestab arvatavalt poolteist tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles