Soome peaminister osaleb Tallinnas toimuval Soome100 suurpäeval

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Juha Sipilä Soome 100 –juubeliaasta avaüritusel Helsingis 31.12.2016.
Peaminister Juha Sipilä Soome 100 –juubeliaasta avaüritusel Helsingis 31.12.2016. Foto: Suomi 100

Ametliku visiidi käigus kohtub Soome peaminister Juha Sipilä Eesti kolleegi Jüri Ratasega. Mõlemad peaministrid osalevad Soome 100-juubelkontserdile ja mängivad jalgpalli Eesti-Soome sõprusmaavõistluses.

Peaminister Juha Sipilä teeb töövisiidi Eestisse laupäeval 10. juunil, kui Tallinnas korraldatakse Soome 100 -juubeliaasta puhul suur Soome-päev. Kohtumises peaminister Jüri Ratasega teemaks on Euroopa Liidu tuleviku väljakutsed ja Eesti Euroopa Liidu eesistumise prioriteedid ning piirkondlikud logistika- ja energiaprojektid. Samuti käsitletakse kohtumisel ka  Eesti ja Soome kahepoolseid suhteid ja riikide juubelite tähistamist.

Pärast nõupidamist suunduvad peaministrid Shnelli staadionile, kus toimub Eesti ja Soome riigikantseleide töötajate ühine jalgpallimäng. Sõpruskohtumine on osa Eesti–Soome 100+ jalgpalli maavõistlusest, millega tähistatakse ühiselt mõlema riigi sajandat sünnipäeva. Ühe päeva jooksul toimub enam kui sada jalgpallivõistlust nii Eestis kui Soomes.

Samuti osalevad peaministrid Eesti ja Soome ettevõtjate äriseminaril «Productivity Brainstorm».  Ühisseminari korraldab advokaadibüroo Sorainen.

Peaminister Juha Sipilä on Soome 100 -juubeliaasta komisjoni juht ja osaleb koos peaminister Ratasega Vabaduse väljakul Soome 100 -juubelkontserdil. 

Suur Eesti-Soome kontsert on juubeliaasta peasündmus Eestis. Publiku ees on soome ja eesti pop- ja rokkmuusikud. Kontserdi peakorraldaja on Soome Instituut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles