Palun tule Soome sajandale sünnipäevale!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Soome välisministeeriumi kutsel toimub Soome piduõhtu 26.08 kaheksas välisriigis
  • Tallinnas kaetud pidulaud broneeriti täis vähem kui kolme tunniga.
  • ÜHESKOOS-piduõhtu lõpeb ühislaulmisega. Saatkonna väravad on avatud kõigile!

«See, et pidulauda planeeritud 120 kohta broneeriti lõpuni vähem kui kolme tunniga, oli meilegi suur üllatus» tunnistab Soome suursaatkonna pressinõunik Hannele Valkeeniemi. Kuid lohutab kohe, et ega sellepärast pidu veel pidamata pea jääma: «Ühislaulmisele on oodatud kõik soovijad.»

Pidulik söömaaeg algab Tallinnas Soome saatkonna õuel laupäeval 26. augustil kell 16 ning nagu öeldud: pidulaud on väljamüüdud

Pisut enam kui kaks tundi hiljem avatakse Toompeal Kohtu tänav 4 paikneva Soome saatkonna õueväravad kõigile huvilistele, kel soov üheskoos eestlastele ja soomlastele armsaks saanud laule ühiselt laulda. Suur Soome-Eesti ühislaulmine algab kell 18.30. Soovijatele jagatakse välja laulikud ning meeleolu aitab mõnusamaks luua ning lauljad saadab Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) orkester.

Ühtekokku on õuel 30 pilli ja muusikut. Esitamisele tulevad ka 30 laulu, mis on tuttavad ja armsad nii siin kui sealpool Läänemerd ja Soome lahte. Nii mõnigi meloodia on võõrkeelsetest sõnadest hoolimata publikule ilmselt tuttavgi. Millised laulud aga täpselt laulikusse ja kavasse valitud on, sellest edaspidi.

«Huvitav fakt on seegi, et mitte ainult piduõhtu muusika pole üle lahe kadunud, vaid isegi konkreetsed noodid tulevad seekord üle lahe – nimelt jagas PPA orkestriga oma noodikogu lahkelt Soome politsei orkester,» avaldab Valkeeniemi.

Sündmuste sarja «Sada päeva sajani ehk Nädalalõpp üheskoos» toimub 24.–27. augustil kõikjal Soomes ja ka mitmes välisriigis. Tallinnas toimuvat korraldab Soome suursaatkond Eestis (Kohtu tn 4, Toompeal) ja Soome välisministeerium. Finnish Your Dinner-pidulauad on kaetud ühtekokku kaheksas välisriigis ning on osa Soome 100. juubeliprogrammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles