100 päeva sajani ehk Soome suurim rahvapidu jõuab Tallinnasse

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline liiklusmärk ehib Politsei- ja Piirivalveameti orkestri prooviruumi.
Selline liiklusmärk ehib Politsei- ja Piirivalveameti orkestri prooviruumi. Foto: Soome suursaatkond Tallinnas / Hannele Valkeeniemi

Augusti viimasel nädalavahetusel toimub Soomes riigi ajaloo suurim rahvapidu, mille vältel toimub sadu sündmusi kõikjal üle Soome. Neist üks on kindlasti ühislaulmine.

Ehkki Soome iseseisvuspäev on 6. detsembril, algab just nüüd, 26. augustil stardiloendus tähtpäevani: ajaloolise pidupäevani on jäänud täpselt 100 päeva.

Nii jagub soomlastel ja Soome sõpradel peomeeleolu ka üle riigipiiride: Soome iseseisvuse sajandale sünnipäevale pühendatud sündmused kulmineeruvad 26. augustil ühtekokku kuuel mandril. Täpsema kava Soome ja mujal toimuva kohta leiad SIIT.

Tallinnaski käivad juba ettevalmistused. Laupäeval 26. augustil ootab Soome suursaatkond oma õuele kõiki neid, kel soov üheskoos Soomes ja Eestis tuntud laule laulda. Et laulmine lihtsam saaks, on Soome ajakirjaniku ja ajalehe The Baltic Guide varasema pikaaegse peatoimetaja Mikko Savikko eestvõttel valminud spetsiaalne laulik, milles ühtekokku 30 laulu. Millistest palades jutt, loe lähemalt SIIT.

Ning et helistik ikka õige saaks ja viis meelde tuleks saadab lauljaid Eesti Politsei ja Piirivalevameti orkester. Dirigeerib Hando Põldmäe. Proovid juba käivad!

Kohtumiseni laupäeval, kell 18.30 Toompeal, Kohtu 4 õuel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles