Muumitrollide uues sarjas teeb häält ka Oscari laureaat

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue muumisarja visuaal näeb välja selline
Uue muumisarja visuaal näeb välja selline Foto: Foto: GUTSY ANIMATIONS

2019. aastal jõuab teleekraanile koguperele mõeldud seriaal  muumitrollide seiklustest. Produktsioonifirma Gutsy Animations avaldas äsja, kes sarja tegelaskujudele sel korral hääled annavad.

 Teiste hulgas annab näiteks Filifjonka tegelaskujule oma ka Oscari laureaat (The Reader) Kate Winslet.

Muumitrolli häält teeb animasarjas Taron Egerton, Piripiiga rollis on Akiya Henry, Muumimamma on Rosamund Pike ja Muumipapa osas Matt Berry.

«Oleme tõeliselt õhinas, et saime nii suurepärased näitlejad Tove Jannsoni legendaarseid tegelasi dubleerima. Usume, et nende tõlgendused kõnetavad nii nooremat kui vanematki vaatajat ning mis võiks ühe koguperesarja puhul parem ollagi. Valitud näitlejatega saab esile tuua kogu Janssoni kirjutatud lugude sügavuse ja mitetahulisuse,» kommenteeris Gutsy Animationsi loovjuht ja produtsent Marika Makaroff.

Väikese My ja Nuuskmõmmiku häälerollid avaldatakse hiljem sügisel.

Helsingin Sanomat vahendas märtsis, et soomlastele omaselt valmib legendaarne sari suurejooneliselt ning Muumi-sarja eelarve on enam kui 20 miljonit eurot. Sari ei ole mõeldud mitte ainult lastele, vaid mõeldakse ka täiskasvanuile ning see on kavandatud näitamiseks parimal võimalikul eetriajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles