Postimees 1929. aastal: Eesti-Soome sild pannakse proovile

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkend Lydia Koidula 1881. aastal kirjutatud luuletusest Soome sild, mis ehtis kunagist rahatähte.
Katkend Lydia Koidula 1881. aastal kirjutatud luuletusest Soome sild, mis ehtis kunagist rahatähte. Foto: Wikipedia / Internet

Omal ajal oli suursündmuseks, kui kolm Tallinna «Kalevi» sõudesportlast süstatasid Tallinnast spordiriistadel Helsingi. Nüüd eeloleval talvel tahab aga kaitseliit võita suuskadel Soome lahe laiuse.

Külaskäik Soome kaitseliitlastele suuskadel on muidugi mõeldud sõprussidemete kõvendamiseks. See algab kindlasti 15. veebruari hommikul ja läheb üle Väike-Tütarsaare ja Kõrgesaare Kotkasse. Ööbimine on ette nähtud Kõrgesaarel, kuhu on meie rannast 68 kilomeetrit. Sealt edasi on Kotkasse 50 kilomeetrit ja sinna jõutakse kava järele järgmisel päeval, k. 4 p. l.

Järgmisel päeval tutvunetakse Soome Kotka kaitseliiduga ja antakse üle nendele mälestusese Eesti kaitseliidu poolt.

Peale päevase peatuse Kotkas algab tagasitulek suuskadel sama teed. Kundast tullakse Tallinna rongiga ehk, kui meestel sitkust jatkub, suuskadel.

Sellele külaskäigule tahtvat Soome kaitseliitlased vastata sel viisil, et kihutavad autol üle. Autol on ohjad peal ja mehed nende otsas suuskadel. See oleks siis ka prooviks, kas südatalvine Soome sild on nii kõva, et kannab autot peal. 17.11.1929

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles