Peeter Langovitsi tagasivaade: Soome lipp taas Toompeal

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Toompeal Kohtu 4 alustas 12. novembril 1996 taas tegevust Soome Vabariigi suursaatkond; samas majas oli tegutsetud enne II maailmasõda, aastatel 1923–1940 ja pärast renoveerimist sai hoone tagasi oma endise hiigluse.

Hommikul erilennukiga saabunud presidendipaar Martti ja Eeva Ahtisaari käis kõigepealt M/S Estonia katastroofis hukkunute mälestusmärgi juures. Enne saatkonda saabumist kohtuti Kadriorus Lennart Meriga ning anti ühine pressikonverents. Juttu tehti riikidevahelisest viisavabadusest, milleni loodeti jõuda juba 1997. aastal, ning Euroopa ja Läänemere piirkonna julgeolekust.

Samal ajal said ajakirjanikud tutvuda saatkonna hoonega ja selle ajalooga. Pidulikule avamisele saabus Soome Vabariigi president Martti Ahtisaari ja proua Eeva Ahtisaariga koos president Lennart Meri ja proua Helle Meriga. Kell 15 alanud avatseremoonial jälgisid sisehoovis saatkonna hoonele Soome lipu heiskamist ka rohked külalised: riigikogu ja valitsuse liikmed, diplomaatilise korpuse, ehitajate ja paljude asutuste esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles