Nädalavahetusel on Soomes avatud enam kui 140 muuseumit

Piret Kooli
, Soome 100 toimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Kunstimuuseumi näitusesaal
Soome Kunstimuuseumi näitusesaal Foto: Suomi 100

Juubeliaasta puhul toovad enam kui 140 Soome muuseumit välja temaatilised ekspositsioonid, mille koondnimetuseks on "Ühispärand". 

Ühispärand esitleb eripalgelisi muuseume, sidudes erinevad teemad ja ekspositsioonid tervikuks. Soome juubeliaasta programmi kuuluva hanke eesmärk on äratada soomlaste ja Soome külaliste huvi ajaloo-, kunsti- ja looduspärandi vastu.

Aasta jooksul esitletakse erinevate näitustel – nii traditsioonilisel moel kui ka interaktiivsete ja veebilahenduste kaudu – , enam kui tuhat Soome ja soomlusega seotud lugu. 

Sündmustesari saab teoks Rahvusgalerii, Loodusteaduste keskmuuseumi, Soome muuseumiameti, Rahvusmuuseumi, Soome koduloomuuseumite koostöös, mida koordineerib Soome Muuseumiliit.

Programm käivitub 6. jaanuarist. Nädalavahetusel on avatud enam kui 140 muuseumit ning lisaks vaimutoidule saab nii mõneski kohas ka pisut linnupetet. 

Lähemalt saab lugeda SIIT ja SIIT.

"Leia lugu, mis liigutab sind" – kutsub muuseum100.fi oma videoloos: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles