Mika Häkkinen usub, et Soome saab uue vormel-1 maailmameistri

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Häkkinen.
Mika Häkkinen. Foto: ANTTI PUSKALA/SCANPIX/SCANPIX code 71915/Scanpix

Kahekordne vormel-1 sarja maailmameister Mika Häkkinen usub, et Soome võib sel aastal saada endale uue maailmameistri.

Seni on soomlastest vormel-1 maailmameistriks tulnud lisaks Häkkinenile veel Keke Rosberg ja Kimi Räikkönen. Häkkinen usub, et potentsiaali MM-tiitli võitmiseks on ka Valtteri Bottasel. Selleks peaks Bottas aga esmalt sõlmima lepingu Mercedese tiimiga.

«Sõitja jaoks on see parim olukord, kui mõni meeskond teda tahab. Asjad on eriti head, kui ukse taga on koputamas vormel-1 sarja domineeriv Mercedes. See on unelmate täitumine,» sõnas Häkkinen MTV3-le.

Mercedes vajab Lewis Hamiltoni kõrvale teist pilooti, kuna eelmise aasta lõpus tõmbas värske maailmameister Nico Rosberg enda karjäärile joone alla. Spekulatsioonide kohaselt täidab Rosbergi koha just Bottas.

«Ma näen juba vaimusilmas ette, et ta võidab MM-tiitli,» sõnas Häkkinen. «Kui istuda vormelisse, mis on võimeline võitma, siis on sõitja ülesanne need võidud ära võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles