Soome kuulsaim lastesaade peab sünnipäeva

Piret Kooli
, Soome 100 portaali peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pikku Kakkonen, Facebook

Kolmapäeval, 11. jaanuaril tähistab Soome rahvusringhäälingu kuulsaim lastesaade Pikku Kakkonen oma 40. sünnipäeva. Pidulik erisaade on eetris täna õhtul, YLE2 kanalil kell 19. 

Sünnipäeva puhul on täna Pikku Kakkoneni postilaulu lauldud kõikjal Soomes, suurem ühislaulmine toimus aga täpselt kell 14.30.

Kuna legendaarse lastesaatega on koos kasvanud ka paljud eestlased, siis kutsus ka Soome saatkond Tallinnas üles üheskoos laulma lasteprogrammi kuulsat postilaulu. 

"Tule kampa ja postita sotsiaalmeediasse ka oma laul hästägiga #pikkukakkonen40," esitab saatkond üleskutse oma Facebooki lehel. Üleskutsele on praeguseks videoga reageerinud  Tallinna Soome kool ja EELK Perekeskus.

Soome kooli videot saad näha SIIT.

Soome juubeliaasta meeskonna tervitusvideot aga näed SIIT.

Täna õhtul aga jõuab lisaks sünnipäevasaatele eetrisse ka Alli Haapasalo dokumentaalfilm legendaarsest lastesaatest. Suur osa dokfilmist pühendub neile Põhja-Eestis elanud eestlastele, kes Nõukogude ajal oma kodudest Soome telesaateid nägid. Üks neist, kes dokumentaalfilmis räägib oma mälestusi, on näitleja Juhan Ulfsak.

Teadaolevalt on ka muusik Evewrt Sundja oma esimese Soome-kogemuse saanud just Pikku Kakkose kaudu.

Milline on aga sinu kogemus? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles