Soome näeb topeltkondakondsetes julgeolekuriski (2)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ajateenijad Kaarti rügemendis teenistusvannet andmas.
Soome ajateenijad Kaarti rügemendis teenistusvannet andmas. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva/Scanpix

Soome kaitsevägi ei ole juba mõnda aega võtnud tööle Soome-Vene topeltkodakondsusega inimesi või on muutnud nende tööülesandeid. Samuti on hakatud piirama Soome-Vene topeltkodakondsusega ajateenijate ülesandeid, kirjutas Yle teisipäeval.

Venemaa sammud Ukrainas ja suhete pingestumine Euroopa Liiduga on pannud Soome võimud mõtlema, kas riik peaks piirama või takistama Soome-Vene topeltkodakondsete ligipääsu teatud riigiametitele. Sellega seoses kaalutakse ka seaduse muutmist, kuid kaitsevägi pole seda ootama jäänud ja rakendab omi reegleid, märgitakse Yle artiklis.

Soome kaitsevägi ja Põlissoomlaste erakonda kuuluv kaitseminister Jussi Niinistö lükkasid aga uudise kategooriliselt ümber, öeldes, et Soome kaitsejõud ei piira mitte mingil moel Soome-Vene topeltkodakondsusega inimeste töölevõtmist ning tundub, et Yle sattunud informatsioonioperatsiooni sihtmärgiks. Rahvusringhääling on aga jäänud oma uudisele sajaprotsendiliselt kindlaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles