Õhtusöök nagu president Kekkoneni ajal

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtusöögi joogid 25 aastat hiljem
Õhtusöögi joogid 25 aastat hiljem Foto: Finlandia-talo

Märtsis on Soome juubeliprogrammi kavas temaatilised õhtusöögid, mida saab nautida Helsingi kesklinnas paiknevas Finlandia-talos. Üks põnevamaid on seotud president Kekkoneniga.

24. märtsil korraldatav teema-õhtusöök toimus algselt 25 aastat tagasi. Maailma tipp-poliitikutest külalised kutsus tol õhtul peolauda kokku Soome pikaaegseim president Urho Kaleva Kekkonen.

Soome president Urho Kaleva Kekkonen ETYK konverentsil
Soome president Urho Kaleva Kekkonen ETYK konverentsil Foto: UKK arkisto

Rahvusvaheliselt hinnatud suurmees on ajalukku läinud ka kui ETYK-kohtumiste (Euroopa turvalisus- ja koostöökonverents) algataja. 

Soome juubeliaasta puhul taaselustuv õhtusöök kannab nime "Kekkoneni lauas" ning president Kekkoneni rollis on näitleja Juha-Pekka Mikkola.

Näitleja Juha-Pekka Mikkola kehastub pidusöögil presidendiks / Helsingin Kaupunginmuseo, Tapio Korpisaari
Näitleja Juha-Pekka Mikkola kehastub pidusöögil presidendiks / Helsingin Kaupunginmuseo, Tapio Korpisaari Foto: Suomi 100

Kolmekäigulise õhtusöögi vahepaladena kõlavad Kekkoneni kõnedest kogutud ETYK-i teemalised tsitaadid ja mõtteid, mis on jätkuvalt ajakajalised. Õhtusöögi maksumus on 85 eurot. 

Õhtusöögi menüü: 

* Allikas Risto Lehmusoksa/Urho Kekkosen pöydässä, WSOY, 2005

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles