Soome segakoor tähistab Tallinnas Tormist lauldes oma 40. aastapäeva

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jyväskyläa ülikooli segakoor Musica
Jyväskyläa ülikooli segakoor Musica Foto: Soome 100 portaal

​Jyväskylä ülikooli segakoor «Musica» tähistab sel aastal oma 40. aastapäeva ning üks koorijuubeli suursündmustest toimub Tallinnas. Ettekandele tuleb ka koori auliikme ja kauase sõbra Veljo Tormise looming.

Kontserdil tuleb esitusele nii Soome rahvamuusikat kui ka uuema aja helitöid. Kuna koori dirigent on Soome helilooja Pekka Kostiainen, kõlab koori esituses kindlasti ka tema loomingut.

Tähelepanuväärseks teeb Tallinnas toimuva kontserdi aga seik, et suur osa kavast on pühandatud äsja manalateele läinud Eesti heliloojale Veljo Tormisele ja tema loomingule. Tormis oli «Musica» auliige ja pikaaegne sõber. Helilooja mäletuseks kõlavad nüüd Tallinnas läänemeresoome rahvaste laulud tsüklist «Unustatud rahvad».

Segakoor «Musica» asutati 1977. aastal Jyväskylä ülikooli muusikateaduskonnas. Koori liikmeteks on on ülikooli tudengid ja vilistlased. Asutamisest alates on koori juhtinud helilooja ja dirigent Pekka Kostiainen.

Koor on nelja kümnendi jooksul osalenud mitmetel nii kodumaistel kui ka rahvusvahelistel konkurssidel ja festivalide, esitades muusikat rahvalauludest barokinin, sekka ka tänapäevast uusloomingut ning vaimulikke teoseid.

Segakoor «Musica» konsert Tallinnas:

  • toimub Mustpeade majas laupäeval, 22. aprillil kell 18.
  • Piletid saadavad kohapeal tund enne kontserti: 15/10 €
  • www.musicakuoro.net
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles