Hobu-hullus, mis levib üle maailma ja jõuab kinolinale

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobbyhorse Revolution (Official teaser)
Hobbyhorse Revolution (Official teaser) Foto: Kaader videost / Youtube.com

Soomes juba aastai väikseid ja pisut suuremaid piigasid vaimustanud  kepphobuse-hullus on nüüd jõudnud nii kinolinale kui ka välismaa meedi huviorbiiti.

Wall Street Journal kirjutab, et Soomest alguse saanud hobi on levinud ka juba Ameerikasse.

Puidust pulkade otsa kinnitatud pehmed hobusepead pole aga mitte niisama kargamiseks. Uljad ja fantaasiarikkad ratsutajad võtavad omavahel ka mõõtu, kasutades oma jalgu ehtsaid hobuseid matkides.

Kepphobusõit on tegelikult üsna nõudlik ala: puuhobuga ratsutamine nõuab oma keha kontrollimist ja üle takistuste hüppamist, samal ajal jalgade vahel mänguhobust balansseerides.

10-18 aastased tütarlapsed matkivad liikudes täpselt hobuseid, tehes pea ning jalgadega täpselt neid liigutusi, mida hobusedki ratsavõistlustel teevad. Ka tuleb mänguhobuste eest samamoodi hoolitseda nagu ehtsa looma eest.

Kepphobusõidu-harrastajaid on kokku juba enam kui 10 000. Ala pooldajate sõnul on tegemist igati lapsesõbraliku ala, mis soodustab ka suhtlust ja füüsilist aktiivsust. Ka vanemate jaoks on mänguhobu oluliselt rahakotisõbralikum kui päris lemmikloom.

Kepphobusõidust sündis Soomes hiljuti dokumentaalfilm "Hobbyhorse Revolution". Milline sõit ja filmi on, näeb lähemalt järgnevast videost:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles