Viisata Soome ja nii juba 20 aastat!

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järjekord Liivalaia konsulaarosakonna ees enam kui 20 aastat tagasi
Järjekord Liivalaia konsulaarosakonna ees enam kui 20 aastat tagasi Foto: Peeter Langovits

20 aastat tagasi algas Eesti ja Soome suhetes uus ajastu – 1. mail 1997 aastal jõustus kauaoodatu viisavabadus. Algas tihe ja lihtne suhtlemine, mis oli absoluutne vastand aastakümneid eelnenud pikkadele viisajärjekordadele.

2017. aasta kevadel räägitakse nii Soomes kui ka Eestis üha valjemalt kaksikpealinnast ja hüperloop-ühendusest millega jõuksime ühest riigist teise kõigest kuue minutiga. 

Eesti ja Soome ühisajaloos on viisavabdus kahtlemata oluline samm. Nii on sobilik saabuvad ümmargust tähtpäeva ka asjakohaselt ja pisut suuremalt tähistada. 

Soome saatkond ja Soome 100 portaal kutsuvad üheskoos üles: lavastame viisajärjekorra ja tähistame vabaduse aastapäeva. Meenutame ja rõõmustame ning vaatame üheskoos vanu fotosid. 

Selleks ootame teid 1. mail kell 13, aadressile Liivalaia 12 (Swedbanki hoone), kus 1990ndatel asusid Soome saatkonna ruumid ning kus väljastati viisasid. 

Lavastatud viisajärjekorrast saab ühtaegu nii elav kui ka sümboolne mälestusmärk kõigele kogetule. Oma meenutusi tulevad jagama nii Soome suursaadik Kirsti Narinen kui ka tollased viistöötajad ja riigiametnikud. Seda toredat maipäeva jääb meenutama ja eriline mälestustahvel, mille kõigi kohalolijate silma all avame. 

Järjekorras seisjatele pakume Mehukatti-jooki ning sada esimest saavad joogikõrvaseks ka sõõriku (soomlaste Volbri-traditsiooni oluline maius – toim.).  

Tule siis järjekorda ja veedame koos ühe vahva volbripäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles