Toomas Hendrik Ilves asub Soome mõttekojas demokraatiat edendama (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Carlo Allegri / Reuters / Scanpix

Eesti eelmine president Toomas Hendrik Ilves asus Soome Libera mõttekoja juhatuse liikmeks.

Ilves asub mõttekoja juhatusse Suvi-Anne Siimese asemel, kes lahkus sealt omal soovil. Siimes kuulus Libera juhatusse umbes aasta, kirjutab Helsingin Sanomat.

Libera juhatuse esimees Elina Lepomägi ütles, et Ilvese liitumine mõttekoja juhatusega on hea uudis, kuna tegemist on tunnustatud ühiskonnategelasega, kes toetab kodanikuühiskonda ja avatud debatti.

«Ilvese liitumine mõttekojaga tugevdab Libera häält lääne demokraatia toetajana nii Soomes kui ka rahvusvahelisel tasandil,» ütles Lepomägi.

Ilves ütles Libera pressiteate vahendusel, et tal on suur au aidata kaasa demokraatia arengule Soome ja Läänemere regioonis. «Liberal on Soome avalikus debatis arvestatav positsioon ning ma loodan kaasata aruteludesse rohkem rahvusvahelist häält,» ütles Ilves.

Toomas Hendrik Ilves oli aastatel 2006-2016 Eesti president.

Libera juhatusse kuuluvad veel Paul Lillrank, Kristina Pentti-von Walzel, Henrikki Tikkanen, Matti Vuoria ja Tatu Ylönen. Mõttekoha juhatuse esimees on Elina Lepomäki ja aseesimees Björn Wahlroos.

Libera on Soomes tegutsev sõltumatu mõttekoda, mis toetab isikuvabaduse, vaba ettevõtluse, vabaturu ja vaba ühiskonna põhimõtteid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles