Romi Hasa: Tulge Helsingisse kevadet tervitama!

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnarattad Helsingis
Linnarattad Helsingis Foto: Visit Helsinki / Aku Pöllänen

​Kuigi tänavune kevadilm on kummaline, on sel nädalavahetusel Helsingis juba nii palju kevade saabumise märke, et neid ei saa enam ignoreerida. Siinkohal väike ülevaade kõige silmatorkavamatest.

Linnanmäki lõbustuspark

Üks kindel märk, et talvehooaeg vahetub suve vastu aprillilörtsi kiuste, on Linnanmäki lõbustuspargi avapidustused. Helsingi legendaarne lõbustuspark ärkab talveunest täna (reedel, 28. aprillil) kell 16 ja kogu nädalavahetus möödub avapidustuste tähe all, esinevad bändid ja käiku läheb ka üks täiesti uus atraktsioon – Magia.

Jalgrataste hooaeg

2. mail algas Helsingis linnajalgrataste hooaeg. Kollaste rataste laenutusjaamad on pea kõik juba valmis – eelmisel aastal väga edukalt alustanud rattasüsteemi on laiendatud ja tänavu on kasutuses juba 1400 ratast ja 140 jaama. Rattaid saavad kasutada ka turistid.

Laevareisid

1. mail alustasid liiklemist laevukesed Helsingi kesklinna ja Vallisaari saare vahel. Vallisaari on alles mullu laiale avalikkusele avatud endine kinnine (sõjaväe) saar, kus on imeline puutumatu loodus ja hunnitud vaated saarele endale ja naabersaarele Suomenlinnale. Suurepärane sihtkoht rahulikuks jalutuskäiguks südalinnast 20-minutise laevasõidu kaugusel.

Avanevad lugematud terrassid

Riburada pidi avanevad ka Helsingi legendaarsed terrassid: Storyville jazzklubi terrassil on kavas elavat muusikat, Stockmanni lähedal alustab Erottajasuveterrass, Olümpiastaadioni lähedal «vabameelsetele inimestele» suunatud Freedom-terrass… 5. mail alustas hooaega Kauppatori lähedal asuv Allasmereujula, uue, laiendatud peahoone ja suure terrassiga.

Helsingi kesklinnas jalutades ei jää märkamata ka Arabia uus uhke esinduspood (Pohjoisesplanadi 23), mille avapidustused on laupäeval, 29. aprillil – koos tasuta kohvi ja pulla ning soodsate avamispakkumistega.

Mida Helsingisse kevadet tervitama tulles selga panna?

Võimatu vastata! Päikeseprillid ja läkiläki!? Nagu hiljuti üks kõrgelt koolitatud meteoroloog Helsingin Sanomate veergudel tõdes: mingi hetk läheb soojemaks, aga keegi ei tea, millal!

___________

Romi Hasa (39)  on Edasi.org Helsingi-kirjasaatja. Romi on endine Eesti ajakirjanik, nüüdne Soome koduperenaine, kes elab Helsingi agulis koos muusikust abikaasa, kolme lapse ja koeraga ning vaatleb Eesti elu väikselt distantsilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles