Soome majandusminister Mika Lintilä: biomajandus on uus megatrend

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
​Soome majandusminister Mika Lintilä täna Soome suursaatkonnas biomajandusteemalises ümarlauas.
​Soome majandusminister Mika Lintilä täna Soome suursaatkonnas biomajandusteemalises ümarlauas. Foto: Soome 100 portaal

«Bio- ja taaskasutusmajandus on tuleviku megatrendid. Nende koosmõjul suudame vastu seista nii ilmastikumuutustele kui ka loodusvarade vähenemise  väljakutsetele,» tõdes Soome majandusminister Mika Lintilä oma Eesti visiidil peetud kõnes.

«Heaolu ja konkurentsivõime põhinevad tulevikus üha enam biomajanduslikel lahendustel, mis toetavad majanduskasvu, loovad uusi töökohti ja kindlustavad looduslike ökosüsteemide kestvuse,» rõhutas Lintilä.

Minister kõneles Soome suursaatkonnas toimunud biomajanduse ümarlauas, milles osalesid Eesti majanduselu, ministeeriumite ja teadlaste esindajad.

«Usun, et võime Eestiga koostöös olla biomajanduse eelkäijad ning inspireerida teisi riike. Nii Euroopa Liidu liikmesmaid kui maailmas laiemaltki. Biomajandus on oluline teel süsinikneutraalse ühiskonna poole. Äsjases soomlaste tehtud uuringus tõdeti, et «Future is glocal». Lahendamist vajavad väljakutsed ja kasutatavad tehnoloogiad on globaalsed, aga kasutatavad maavarad ja tegevus on kohalikud,» lisas Lintilä.

Soome riigil on ambitsioonikas kliimaplaan – jõuda 2050. aastaks süsinikneutraalse ühiskonnani. Bio- ja taaskasutusmajandus on üks Soome praeguse valitsuse rõhuasetustest. Biomajandus tähendab majandust, mis kasutab kestlikult uuenevaid loodusvarasid biotoodete, -toiduainete, -energia ja -teenuste tootmiseks.

«Soome on olnud Eesti jaoks biomajanduses positiivne eeskuju,» nentis Eesti põllumajandusministeeriumi asekantsler Marko Gorban. 

Lintilä kohtus Tallinna viisiidi käigus ka Eesti majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni ja riigihalduse minister Mihhail Korbiga ning Soome-Eesti kaubanduskoja esindajatega.

Majandusminister koos Soome-Eesti kabanduskoja esindajetaga suursaatkonnas
Majandusminister koos Soome-Eesti kabanduskoja esindajetaga suursaatkonnas Foto: Soome 100 portaal
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles