Eesti ja Soome peaministrid kohtusid jalgpallimurul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. juunil toimus suur Soome ja Eesti 100. aastapäevade ühine tähistamine, mille käigus võtsid jalgpallis mõõtu ka Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas ja Soome Vabariigi peaminister Juha Sipilä. Kahe maa riigikantseleide sõpruskohtumine lõppes põhjanaabrite võiduga 1:0.

​Pärast jalgpallimängu osalesid peaministrid Vabaduse väljakul suurkontserdil. Laval astusid üles Eesti ja Soome tuntud artistid.

Peaministrite päevavakavva mahtusid veel nõupidamine Euroopa Liidu tuleviku väljakutsete ja Eesti Euroopa Liidu eesistumise prioriteetide, samuti piirkondlike logistika- ja energiaprojektide teemal. Lisaks käsitletakse kohtumisel ka Eesti ja Soome kahepoolseid suhteid ja riikide juubelite tähistamist.

Pärast nõupidamist suundusid peaministrid Snelli staadionile, kus toimus Eesti ja Soome riigikantseleide töötajate ühine jalgpallimäng. Sõpruskohtumine oli osa Eesti–Soome 100+ jalgpalli maavõistlusest, millega tähistatakse ühiselt mõlema riigi juubeleid. Ühe päeva jooksul toimus enam kui kakssada jalgpallivõistlust nii Eestis kui Soomes. Sama päeva õhtul hiljem mängisid omavahel ka Soome ja Eesti näitlejate meeskonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles