Soomlastel on sääste pea 90 miljardit (3)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: PantherMedia/Scanpix

Soomes on säästmine ja investeerimine muutunud üha populaarsemaks – peaaegu kolmel miljonil soomlasel on sääste juba peaaegu 90 miljardi euro eest.

Soome finantsprofessionaalide liidu Finanssiala uuringu kohaselt plaanib lähiajal alustada säästmist või investeerimist iga teine soomlane, vahendab Helsingin Sanomat. Tulemus peegeldab kodumajapidamiste head seisu, kommenteeris uuringu tulemusi Finanssiala.

«Nüüd soovitakse kaitsta oma majapidamisi ning kasvatada puhvreid võimalike riskide vastu. See on täiesti selge. Esiteks, 77 protsenti neist, kellel on eluasemelaen, on valmistumas ühel või teisel viisil intressimäärade tõusuks,» kommenteeris Finanssiala tegevjuht Esko Kivisaari uuringu raportis.

Võrreldes 2015. aastaga, mil tehti eelmine uuring, on kasvanud inimeste arv, kes investeerivad investeerimisfondidesse või aktsiatesse. 28 protsenti soomlastest investeerib investeerimisfondidesse ja 19 protsenti aktsiatesse. Mõlemad numbrid on viis protsendipunkti kõrgemad kui kaks aastat tagasi.

Tõsi, domineeriv instrument on endiselt hoius.

Soome Panga andmetel on Soome kodumajapidamistel säästusid kokku 86,3 miljardit eruot.

Eesti Panga andmetel oli meie kodumajapidamistel finantsvara (neto) kokku 15 miljardi euro väärtuses, sellest seitse miljardit eurot.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles