Kuula ja vaata! Monty Python tervitas 100-aastast Soomet

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti näitleja Michael Palin
Briti näitleja Michael Palin Foto: Ekraanitõmmis videost

«Hei Soome, Michael Palin siinpool. Soovin kõigile ilusat sajandat sünnipäeva!» tervitab armastatud briti näitleja Soomet juubeli puhul. Miks aga selline videotervitus on sündinud?

Palin tunnistab, et talle meeldib kõik soomlaslik.

«Armastan teie maal reisida, ja mulle meeldib ka teie maast laulda. Arvatavasti voolab minus ka soomlase verd,» naljatleb briti koomik. Ta kinnitab ka, et tunneb Soomega suurt lähedust just nüüd – iseseisvuse sajanda sünnipäeva künnisel.

Humoorika video avaldas Soome Londoni suursaatkond oma Youtube-kanalis ning seejärel teavitati tervitusest ka läbi Facebooki.

Foto: Soome suursaatkond Londonis

Kõlanud tervitus näeb tekstiliselt välja selline:

Finland, Finland, Finland

The country I quite want to be

Your mountains are lofty

Your treetops so tall

Finland, Finland, Finland

Finland has it all

You’re so sadly neglected

and often ignored

a poor second to Belgium

when going abroad

Finland, Finland, Finland,

the country I quite want to be

Finland, Finland, Finland,

A 100 years, you see

Soomele juubeliks esitatud laul kõlas loo autori Michael Palini esituses esmakordselt legendaarses komöödiasarjas juba 1989 aastal.

MIS TOIMUB?

Briti filminäitleja Michael Palini videotervitus on osa lustakast õnnesoovidesarjast, mis startis jaanuaris Ameerika Ühendriikidest. Seni on videotervitusi saatnud teiste hulgas Jefferson Airplane kitarist Jorma Kaukonen, telesarja The Simpsons produtsent Bonita Pietila, telesarjast Baywatch tuntud näitleja David Chokachi, NHL-i staarid Mikko Koivu ja Mikael Granlund, filmirežissöör Renny Harlin, helilooja Kaija Saariaho ja astronaut Timothy Kopra, kes teadis täpselt öelda, kui imeilus maa on Soome kosmosest vaadatuna.

Esimeses, Soome Washingtoni suursaatkonna vahendatud tervituses õnnitles Soomet aga maailmakuulus telestaar Conan O'Brian

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles