Just nüüd: Soome juubeliaasta suursündmus Rootsis

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome juubeliaastat tähistatakse sel nädalavahetusel suurejooneliselt nii Soomes kui ka kaheksas välisriigis. Rootsi pealinnas algas suur rahvapidu ning pidutsemas olid teiste hulgas nii Soome president koos abikaasaga kui ka Rootsi kuningapaar.

Stockholmi kesklinnas paiknevas Kungsrägårdeni pargis kolm päeva kestev linnafestival STHLM / SUOMI – Stockholm Suomi 100 laotub lõbusalt üle kogu pargiallee. Kõigi aegade suurimal tänavapeol astub saja-aastane Soome üles kui modernne, julge ja innovatiivne maailmariik.

Avatseremooniast saad aimu järgneva videolõigu vahendusel:

Ehkki Soome iseseisvuspäev on 6. detsembril, algab just nüüd, 26. augustil stardiloendus tähtpäevani: ajaloolise pidupäevani on jäänud täpselt 100 päeva.

Soomes toimub sel ajal ajaloo suurim rahvapidu, kuid suursündmust tähistatakse samaaegselt ühekokku kuuel mandril ja seitsmes välisriigis. Peomeeleolus kaetakse ühine pikk pidulaud ning lauldakse ühislaule.

Eestis toimuv pidusööming (broneeringutega) ja ühislaulmine (kõigile vaba pääs) toimuvad laupäeval, 26. augustil Soome suursaatkonna õuel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles