Videokillud Soome juubeliaasta suurelt rahvapeolt Tallinnas

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Soome 100 portaal

26. augustil käivitus stardiloendus päevani, mil Soome tähistab oma iseseisvuse 100. sünnipäeva. Et 6. detsember on tavaliselt talviselt karge, korraldati riigi ajaloos suurim rahvapidu just nüüd. Sündmusterohke nädalavahetus täitis sündmustega nii Soome kui ka seitse välisriiki. Enim lauldi üheskoos armsaks saanud laule ja kuulati muusikat. 

Järgnevad videokatked on filmitud Soome suursaatkonna õuel, kuhu kogunes paarsada inimest, kes 30-liikmelise Politsei- ja Piirivalveameti puhkpilliorkestri eestvõttel ja saatel ajaloolist pidupäeva nautisid.

Soome välisministeeriumi toetusel ja Yhteismaa algatusel toimunud ühislaulmine ja eelnev ühispiknik toimusid korraga kuuel mandril.

Video filmis ja monteeris Soome sõber Alice Järvet:

Ühislaulmise eel ja vahele kõlasid PPA orkestri esituses muuhulgas J. Sibeliuse sümfooniline poeem «Finlandia» ja Helsingi Vanakiriku (Vanhankirkon) organisti Christian Fredric Kressi kirjutatud sõjaväeline marss «Porilaste marss».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles