Galerii ja video: nii möödus Soome ajaloo suurim rahvapidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Singapur, Bangkok, Kuala Lumpur, Moskva, Viin, Tallinn ja muidugi kogu Soome ning veel mõnigi teine maailmalinn tähistasid nädalavahetusel Soome ajaloo suurimat rahvapidu. 26. augustil algas stardiloendus riigi iseseisvuse 100. sünnipäevani.

Tuhandeid sündmusi ja sadu tuhandeid inimesi sai osa eriilmelisest kavast, mille märksõnadeks said muusika, kultuuripärand ning ajalugu ja märgusõnaks kogu Soome 100 tunnuslause Yhdessä – Tillsammans ehk üheskoos. 

Kus vähegi võimalik, kaeti pikad pidulauad, tuldi oma toidu- ja joogipoolisega kokku ja jagati paremaid palasid teiste pidulistega. Pikim peolaud kaeti Helsingisse, otse presidendilossi lähedusse Esplanadi pargi ümbrusse. Mõnedel andmetel oli sealse pidulaua pikkus enam kui kaks kilomeetrit.

Muidugi kõlas kõikjal ka muusika ning üks pala teistest sagedamini: see on Jean Sibeliuse «Finlandia». Üks eriline versioon jäi telefonikaamera ette just Helsingis Esplanaadi pargi ümber kaetud ühisest pidulauast. Oma versiooni Sibeliuse koorilaulust esitas räppar Paleface:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles