Kultuurikomisjoni Soome-visiidi keskmes on koostöö Eesti ja Soome juubeliaastal

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud 10. juunil Vabaduse väljakul toimunud Soome 100 suurkontserdilt.
Foto on tehtud 10. juunil Vabaduse väljakul toimunud Soome 100 suurkontserdilt. Foto: Soome 100 portaal

Riigikogu kultuurikomisjoni liikmed viibisid reedel Helsingis. Kohtumisel Soome kolleegidega oli kõne all Soome-Eesti kultuurifondi tegevus ning Soome ja Eesti juubeliaasta tähistamine.

«Meil on Soome kolleegidega väga tihe ja kasulik koostöö õige mitmes valdkonnas, seda nii kahepoolselt kui ka Balti Assamblee ja Läänemeremaade parlamentaarse konverentsi kaudu,» ütles Eesti komisjoni esimees Aadu Must. Ta osutas, et põhjanaabritega on tihe kontakt ka teistel Riigikogu komisjonidel. 

Kultuurikomisjonon Musta sõnul varasematel visiitidel põhjalikult tutvunud Soome hariduselu korraldusega. Haridusega seotud küsimusi käsitletakse ka algaval visiidil.

Komisjoni liikmed külastavad Eesti saatkonda ning kohtuvad suursaadik Margus Laidrega. Eduskunta hoones kohtuvad saadikud Soome kolleegidega haridus- ja kultuurikomisjonist. Samuti kohtutakse Soome Haridus- ja Kultuuriministeeriumi esindajatega ning külastatakse Eesti Maja ja Tuglase Seltsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles