Turu linnas algab ajalooline pardijaht

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Timo Jakonen

Samal ajal kui Soome tähistab iseseisvuse sajandat sünnipäeva, tähistab luterlik kirik reformatsiooni 500-aastapäeva. Kuidas aga tähistab Soome vanim linn ja ajalooliselt esimene pealinn kiriku tähtsat päev?

Nimelt korraldab Turu linna luterliku kiriku ehk Toomkiriku kogudus sel puhul suurejoonelise pardijahi. Uudisteportaali mtv.fi andmeil ei kuule küll püssipauku keegi, ent rõõmsaid üllatushüüdeid võib linnas siiski kohata, sest 31. oktoobril see kummipardipüük algab.

31. oktoobril täitub täpselt 500 aastat päevast, mil sakslane Martin Luther avaldas oma kuulsad teesid, millele rajati luterlik kirik.

Juubelipäevale eelneval pühapäeval 29. oktoobril peidetakse Turu toomkiriku ja Kupittaa pargi ümbrusse ära ühtekokku 500 kummiparti – nad kõik on Martin Lutheri moodi olemisega nagu pildil näha. Pardiotsinguid alustatakse pidulikult kell 9 hommikul. Keskpäeval võib kummiparte kohata ka juba linna keskraamatukogus ning selle ümbruses. Kõik leidjad võivad pardikese endal mälestuseks jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles