Raadiosari: «Soome sild – 6 vaadet soomlusele ja eestlusele»

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Suomi-Finland 100

Põhjanaabrite riikluse 100. aastapäeva tähistamine läheneb haripunktile. Vikerraadio uus saatesari avab  soomluse olemust ning Soome ja Eesti suhet läbi kuue inimese isikliku kogemuse.

Kuus külalist astuvad kuues saates üles ajavahemikus 1. novembrist 6. detsembrini – mil ongi käes suur pidupäev.

Sarja esimeses osas kohtume mehega, kellele on juba aastakümneid olnud südamelähedane mitte ainult meie maa, vaid ka see, et Soome turistid ikka ja jälle Eestit külastada tahaksid.

Mikko Savikko pole aga ainult turismi-, vaid ka muusikamees: tema käe all on valmimas raamat, mis toob samade kaante vahele kokku sada sellist muusikapala, mis on tuntuks saanud – kohati küll täiesti erinevas laadis ja erinevate sõnadega – mõlemal pool Soome lahte.

«Soome sild – kuus vaadet soomlusele ja eestlusele» on Vikerraadio eetris kolmapäeviti kell 21.05. Sarja autor on Rain Kooli.

Tulekul ka minisari «Sinivalge»

Ka raadioajakirjanik Piret Kriivani ajaloosaates «Eesti lugu» pühendatakse Soome juubelile eetriaega minisarjaga «Sinivalge».


 

Ajaloosarja «Eesti lugu» raames alustav «Sinivalge» käsitleb Soome ajaloo olulisemaid peatükke ja otsib vastust sellele, miks hoolimata ühisest merest, ühistest valitsejatest, samadest sõdadest ei ole meie käsi ajaloos päris ühtmoodi käinud.
 Soome lugu jutustades otsib toimetaja Piret Kriivan koos Soome ja Eesti ajaloolastega vastuseid küsimustele, mis aitavad mõista meie enda lugu.


Miks Rootsi ja Vene võim oli meie riikide jaoks erineva tähendusega, miks Soomes peeti kodusõda, aga meil vabadussõda, miks soomlased suutsid 1930. aastatel demokraatia säilitada, aga Eesti mitte?


Saadetes esinevad aja- ja kultuuriloolased: Soome akadeemik Seppo Zetterberg, Eesti ajaloolased Mart Nutt, Ago Raudsepp, kultuuriloolane Heinike Heinsoo jpt.

Sarja «Sinivalge» esimene saade kannab alapealkirja «Kahel kaldal» ning see jõuab Vikerraadio kuulajateni laupäeval, 4. novembril kell 13.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles