Rekordeid purustav Soome sõjafilm jõuab Eestisse (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tundmatu sõdur» linastub Eestis PÖFFi ajal.
«Tundmatu sõdur» linastub Eestis PÖFFi ajal. Foto: Kaader filmist

Pimedate Ööde filmifestival toob ekraanile äsja Soomes kõigi aegade kodumaise filmi avanädalavahetuse vaatajarekordi purustanud sõjafilmi «Tundmatu sõdur».

Ükski Soome linateos pole kolme päevaga kogunud nii palju vaatajaid – kokku 121 872. Varasem rekord kuulus 91 931 vaatajaga filmile «Matti – põrgu kuulub kangelastele». Koos eellinastustega oli «Tundmatu sõdur» eelmise nädala lõpuks kogunud juba 170 265 vaatajat.

23. novembril kinos Kosmos aset leidva eriseansi pühendab PÖFF Soome riigi sajandale sünnipäevale. Tallinna on oodata ka režissöör Aku Louhimiest.

«See lugu on kui meie rahvusliku mälu kristall ja ma usun, et selle taustal suudame ja oskame paremini mõista ka neid kriise, mis praeguses maailmas meid mõjutavad,» on režissöör ise öelnud Soome rahvusringhäälingule Yle.

«Tundmatu sõdur», mis jutustab soome meeste võitlusest Jätkusõjas, on juba kolmas Väinö Linna raamatu ekraniseering. Ligemale seitsme miljoni euro suuruse eelarvega film valmis Soome riigi sajandaks sünnipäevaks.

Seansi piletid tulevad müügile 10. novembril. Soome riigi juubelile on pühendatud ka 24.–26. novembrini Tallinna Kinomajas aset leidev Soome kultusfilmide eriprogramm, mis toob 48 tunni jooksul ekraanile 23 klassikalist linateost sealse filmi varasalvest.

PÖFF leiab tänavu aset 17. novembrist 3. detsembrini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles