12 maailmakuulsat maamärki ehivad end Soome auks sinivalgesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teiste hulgas löövad Soome lipuvärvides ehk sinivalgena valgustatult särama Niagara kosk Kanadas, Ateenas paiknev  iidne värvakaar ja legendaarse Soome mägikotka esimest kuldmedalilendu näinud Holmenkolleni hüppetorn. Erilisema austusavaldusega paistab kolmapäeval, 6. detsembril silma San Fransico City Hall. Miks täpselt ja mis kell valgustust näha saab, vaata lähemalt galeriisse lisatud pildiallkirjadelt.

Sinivalgete tuledega valgustamine on osa Soome juubeli tähistamise ammusest traditsioonist. Kui tavapäraselt süüdatakse Soome kodudes iseisevuspäeva õhtul aknalaudadele kaks küünalt (soovitavalt sinivalged) ning need põlevad kaks tundi ehk kell 18 alates. Siis sel aastal süttivad sinised ja valged lambikesed erinevatel maamärkidel nii Soomes, Eestis kui ka mujal maailmas. Eestis ehivad end Soome lipuvärvidesse Stenbocki maja Tallinnas ja Vanemuise teatrihoone Tartus.

Soome juubeli auks kutsutakse kõik soomlasi ja Soome sõpru üles valgustama oma kodud, aiad ja rõdud ning kõik ametiasutused sinivalgete lambikestega.

NB! Sinivalgete lambikestega ühisvalgustamine algab Soomes 5.12 kell 18 ja lõpeb 7.12 kell 9 hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles