Soome postmargi tähelend: selline on maailma üks tippmarke (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkide postmark 2017
Jääkide postmark 2017 Foto: Soome Post

Soomlaste jääkristalliga postmark pälvis maailma postmargivõistlusel teise koha. Jääkide -nimeline mark premeeriti NexoFil: The World's Best Stamp 2016 -võistlustel.

Kiiskava jääkristalli kujutisega postmark on kokkuvõttes seega teiseks parim postmark maailmas. Rahvusvaheline žürii hindas kõrgelt ka margi trükitehnilist poolt.

Mark on holograafiline ning mistahes valguse mõjul peegeldab see spektri värve.

Postmargi kavandasid Ari Lakaniemi ja Susanna Rumpu. Disainikaksiku Orkidea postmark pälvis tähelepanu juba 2013 aastal, mil samal nende toonane võistlustöö võitis trükitehnilise sarja parima tiitli.

Orkidea 2013
Orkidea 2013 Foto: Soome Post

«Oleme eelarvamusteta katsetanud erinevaid tehnikaid ja on suur au, et professionaalid on meie katsetusi ja tehnikaid hindavad,» kommenteeris Soome Posti Design Manager Tommi Kantola MTV-le.

Jääkristalli väärtustamine just sarjade ülesena tähendab Kantola sõnul soomlastele ka õnnestunud meeskonnatööd, milles osalesid nii fotograafid ja disainerid kui ka postkontor ja trükikoda.

Auhinnatud postmargi aluseks on fotograaf Pekka Honkakoski jäädvustatud ehe kuueharuline tähekujuline jääkristall.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles